Auto Friss Nissan 

Nissan és Margot Robbie vagyis a fenntarthatósági fejlesztések

Titok vagy nem!? De mi is ott voltunk Oslóban ahol bemutatkozott a jövő!

A Nissan Futures 3.0 keretein belül A Wall Street farkasa sztárja mutatja be közösségi energiaprojektjeinket.

OSLO, 2017.10.02.– A lapostévéktől az okostelefonokig, az otthoni energiatárolástól az okos járművekig világunk egyre inkább elektromos alapú. Az áramellátás számunkra magától értetődőnek tűnik, de mégis világszerte mintegy 1,3 milliárd ember nélkülözi. A színésznő Margot Robbie és a Nissan ezért összefogtak annak érdekében, hogy elősegítsék egy fényesebb, elektromos jövő felépítését – mindenkinek.

A most harmadszor, ezúttal Oslo-ban megrendezett Nissan Futures esemény során Margot három új, fenntarthatósággal kapcsolatos kísérleti projektet jelentett be. A projektek célja az energiához való hozzáférés, illetve a katasztrófaelhárítás hatékonyabbá tétele a Nissan globális szakember-gárdájának tudására, találékonyságára, és tapasztalataira építve.

« 1 A 9 »

Margot Robbie elmondta: „Az elektromos áram világszerte egyre inkább elérhetővé válik, de eközben szomorú tény az is, hogy rengeteg ember él világszerte megbízható áramellátás nélkül. Az olyan fejlesztések, mint amilyeneket a Nissan ma bemutatott, alapvető változást hozhatnak életünkben, miközben hozzájárulnak ahhoz, hogy a jövő mindenki számára igazságos, biztonságos és fenntartható legyen.”

A Nissan most bemutatott három fenntarthatósági projektje a legveszélyeztetettebb, leginkább segítségre szoruló emberi közösségekre fókuszál. Mindhárom projekt az akkumulátorokban rejlő, de az elektromos autózáson jóval túlmutató lehetőségeket aknázza ki:

  • Egy új „mikrogrid” áramhálózat kiépítése a fekete-afrikai térségeiben, ami a helyi közösségek fenntartható áramellátását célozza. Ez egyben az olyan alapvető szükségletekhez való hozzáférést is elősegíti, mint az oktatás vagy az egészségügyi ellátás.
  • Európai településekkel való együttműködés a Nissan elektromos jármű ökoszisztéma kiépítésének érdekében. Ennek része egy lakóépület napelemes energiaellátásának kialakítása, a Nissan xStorage V2G (járműből a hálózatra töltés) technológiája, illetve egy autómegosztási szolgáltatás vadonatúj Nissan LEAF-ekkel.
  • Együttműködés más szervezetekkel a természeti katasztrófák által leginkább sújtott területeken annak feltérképezése érdekében, hogy milyen segítséget tudnának nyújtani ilyen helyzetekben a Nissan munkatársai és technológiai megoldásai. Például az akkumulátorcsomagokkal ellátott Nissan e-NV200 furgonok fenntartható mobil biztonsági áramforrásként szolgálhatnának, hogy ne álljon le az élet nagyobb áramkimaradások vagy egyéb energiaellátási zavarok esetén.

Mindhárom kísérleti projekt 2018-ban indul, az eredmények alapos kiértékelése pedig már az év folyamán megkezdődik. A sikeres kezdeményezések esetén a Nissan megvizsgálja majd azok kiterjesztésének lehetőségeit.

Gareth Dunsmore, a Nissan elektromos járművekért felelős európai igazgatója elmondta: „A világ népességének rohamos növekedése és urbanizálódása azt vetíti előre, hogy csak súlyosbodni fognak az energiához való hozzáféréssel, a klímaváltozással vagy a levegőminőséggel kapcsolatos problémák, ha a világ nem tesz valamit a megoldásáért. Nagyszerű, hogy ügyünknek egy olyan elhivatott és ismert személyt sikerült megnyernünk, mint Margot, akivel együtt dolgozhatunk azon, hogy fenntartható és méltányos módon biztosítsuk az energiához és a mobilitáshoz való hozzáférést mindenkinek.”

A NISSAN EURÓPAI TEVÉKENYSÉGEIRŐL

A tengerentúli gyártóvállalatok közül a Nissan rendelkezik az egyik legátfogóbb európai jelenléttel. A helyi tervező, kutató-fejlesztő, gyártási, logisztikai, valamint értékesítő és marketing szervezeteiben több mint 17 000 alkalmazottat foglalkoztat. A tavalyi évben a Nissan egyesült-királysági, spanyolországi és oroszországi gyárai több mint 660 000 járművet állítottak elő, köztük díjnyertes crossovereket, haszongépjárműveket, valamint a Nissan LEAF-et, a világ legnépszerűbb elektromos autóját. A zéró emissziós közlekedést és a halálos kimenetelű közúti balesetek számának nullára csökkentését célul kitűző Nissan a közelmúltban bemutatta „Intelligens Mobilitás” jövőképét. Ez a „360 fokos látószögű”, átfogó koncepció határozza meg a Nissan termék- és technológiafejlesztéseinek irányát, és ezen alapulnak majd azok a meghatározó jelentőségű vállalati döntések is, melyek az autókban alkalmazott hajtásrendszereket, az autók használatát, valamint a jövő társadalmába való integrációját érintik. A Nissan jó úton jár afelé, hogy a legértékesebb ázsiai márkanév legyen Európában.

 

Utolsó bejegyzések