Auto Opel 

Két Opel világpremier a Haszonjármű IAA-n: új Combo Cargo és új Opel Combo Life XL

  • Hét személyt és sok poggyászt visz el az új Combo Life személyautó XL változata
  • Nemcsak munkanapokon válik be a Combo Cargo  duplafülkés vagy dobozos kivitelben
  • Asszisztensrendszereinek bőséges kínálatával kategóriavezető a Combo
  • A PSA csoport sajtótájékoztatója 2018. 09. 19.-én lesz a 13-as csarnok, C 64-es standján

 

Az új Combo-családdal egyszerre két világpremiert ünnepel az Opel 2018. szeptember 9.-én Hannoverben, a Haszonjármű IAA-n. A nemrég bemutatott és már megrendelhető Opel Combo Life először áll a 4,75 méteres XL-változatban a nagyközönség elé. Az iparosok és kereskedők pedig az új szállítójármű, a Combo Cargo debütálását várják. A kompakt, multifunkcionális Combo feljebb emeli a magas tetős kombik mércéjét, hiszen mind személyautóként, mind könnyű haszonjárműként teljesen új felépítéssel, nagyfokú flexibilitással, bőséges férőhellyel, kiemelkedő komforttal és modern asszisztensrendszerek e szegmensben utolérhetetlen változatosságával tündököl.

Philippe Narbeburu, a PSA csoport haszonjárművekért felelős alelnöke mutatja be az Opel Combót  és testvérmodelljeit, a Citroën Berlingót és a Peugeot Partner/Riftert a média számára szeptember 19.-én, 13 óra 25 perckor a 13. csarnok C64 standján tartandó sajtótájékoztatón.

„Túlságosan sokáig voltunk alulreprezentálva a magas tetejű kombik és a B-kategóriájú könnyű haszonjárművek szegmensében. Ez most megváltozik a Combo új generációjával! Az új Opel Combo ugyanis ideális kísérő a mindennapokban, munkában és szabadidőben egyaránt. Fejlett technikájának, tágasságának, komfortjának és nagyfokú flexibilitásának köszönhetően a legkülönbözőbb vevőcsoportoknak felel meg – családoknak éppúgy, mint hivatásszerű használóknak“, invitál az Opel könnyű haszonjárműves igazgatója, Tobias Stöver, hogy ismerjük meg az új Opel Combo változatait a Haszonjármű IAA-n.

Kimagasló az új Combo-generáció rakodhatósága

Az innovatív Opel Combo Life 4,40 méteres standard kivitele mellett ott lesz az IAA-n a 4,75 méter hosszú XL-változat is. A Combo Life tetszés szerint kapható öt- vagy hétszemélyes utastérrel, poggyásztere eléri a 2693 litert. Az áruszállító (könnyű haszonjármű – Light Commercial Vehicle – LCV) a szintén 4,75 méteres duplafülkés karosszériával, illetve furgonként áll ki a világpremierre, hogy jól szemügyre vehesse a szakmai közönség. A zárt áruszállítóban két euro-paletta fér el, raktere akár 4,4 köbméteres, teherbírása pedig 1000 kilogrammig terjed.

Asszisztensrendszerek utolérhetetlen változatossága

Mivel kezdettől fogva személyautós mérce szerint tervezték a Combo új generációját, ezé a szegmens legmagasabb műszaki színvonala – mind a személyautó, mind az LCV esetében. A kínálat az adaptív sebességszabályozótól az automatikus vészfékeséssel és gyalogos-felismeréssel[1]kiegészített frontális ütközésveszély-figyelmeztetőn át a holttér-figyelőig és a vetített kijelzésig terjed, hogy csupán néhány példát említsünk meg. A Combo állandóan biztos útfogása az ötféle módba kapcsolható adaptív IntelliGrip kipörgésgátló érdeme – mindegy, hogy szabadidejében hagyná el alkalmilag az aszfaltot a gazdája, vagy egy építkezés sáros, homokos, netán havas körülményei között kell boldogulni. Kiegészítésképp felszerelhető a Combo a szintén új, szenzoralapú oldalvédelemmel[2]  is, amely megóv a kellemetlen és drága horzsolásoktól, horpadásoktól. A Combo Cargo kívánságra beépített, állandó jellegű tolatókamerája[3] a hátrapillantást javítja a furgonból. Az utasoldali visszapillantó tükörben elhelyezett további kamera pedig arról gondoskodik, hogy azon a térfélen se kelljen holttértől tartania a pilótának – fontos biztonsági nyereség ez jobbra kanyarodáskor.

Egy személyautó nagyfokú komfortja és modern csatlakoztatása

Mindehhez járul a fűthető kormánykerék és első ülések magas fokú komfortja, a haszonjármű-változatban is. Kánikulában a kívánságra beépített kétzónás klímaautomata teremt kellemes hőmérsékletet az utastérben. A Combo Life és a Combo Cargo vezetője mindig zavartalanul csatlakozhat az internetre a legújabb generációs, nyolccolos, színes érintőképernyőjű, Apple CarPlay- és Android Auto-kompatibilis infotainment-rendszerek jóvoltából.

A géptető alá gazdaságos turbómotorok sorából válogathat a vevő – mindegyik már most teljesíti az Euro 6d-TEMP normát. A csúcsmotor a 96 kW/130 LE teljesítményű 1,5 literes turbódízel, amelyet – Combóban először – opcióként kis súrlódású, nyolcfokozatú automatával lehet kombinálni. (Fogyasztás[4]: városban 4,8-4,5 l/100 km, országúton 4,4-4,1 l/100 km, kombináltan 4,5-4,3 l/100 km, 119-113 g/km CO2).

Ezen hajtóművek, az elsőrangú rakodókapacitás, a személyautós komfort és a fedélzeti szórakoztatás jóvoltából a munka és a szabadidő eszményi, univerzálisan alkalmazható társa az új Opel Combo Cargo és Combo Life.

Utolsó bejegyzések