Auto Friss Jeep 

Új Jeep® Cherokee

 

 

 

  • A legjobb közepes méretű SUV evolúciója: új dizájn és minden korábbinál modernebb technológia
  • Felfrissített belső tér új anyagokkal, rengeteg tárolóhellyel és nagyobb raktérrel
  • Az európai modellekben a 2.2 literes MultiJet II dízelmotor kétféle változatban, 150 és 195 lóerővel kapható
  • Az új 2.0 literes, közvetlen befecskendezéses benzines turbómotor körülbelül 270 lóerős lesz, az európai piacra 2019-ben érkezik
  • Összesen háromféle intelligens összkerékhajtási rendszer
  • Elérhető a negyedik generációs UconnectTM rendszer, amely magában foglalja az Apple CarPlay és Android AutoTM technológiákat
  • Számos biztonsági technológia: aktív ütközés előrejelző, gyalogosgázolást megakadályozó vészfékezés, fejlett vészfékasszisztens, Adaptív Tempomat-Plus, LaneSense sávtartó asszisztens, holttérfigyelő rendszer, hátsó keresztirányú forgalomérzékelő, ParkView tolatókamera dinamikus segédvonalakkal, aktív sebességhatároló és nyolc légzsák

 

  • Európában a Longitude, Limited és Overland kivitelek kaphatók szeptembertől, míg a Sport és a feltartóztathatatlan Trailhawk változatok 2019-ben érkeznek

 

  • Több mint 90 eredeti Mopar® tartozékkal szabható személyre az új Cherokee

 

 

Gazdag örökség, modern technológia, minőségi kidolgozás és prémium dizájn jellemzi az új Jeep® Cherokee-t, amely képes megfelelni a nagyvárosi közlekedés és a kemény terepek által támasztott sokrétű követelményeknek.

« 1 A 9 »

A felfrissített új Cherokee kényelmesebb, biztonságosabb, praktikusabb, mint valaha. Ez a megfelelő autó egy olyan vásárló számára, aki a kényelem és a használati érték mellett a különleges megjelenésre és a nagyszerű terepképességekre is hangsúlyt helyez.

 

Három, gazdaságos motor, három összekerékhajtási rendszer, valamint független első és hátsó felfüggesztés garantálja, hogy az új Cherokee kimagaslóan stabil, kényelmes és magabiztos legyen bármilyen útviszonyok között.

 

Európában az új Cherokee hajtásáról a takarékos, 2.2 literes MultiJet II turbódízel motor gondoskodik, amelynek 150 lóerős kivitele hatfokozatú manuális, míg a 195 lóerős változatban kilencfokozatú automatikus váltóhoz kapcsolódik. 2019-ben tovább bővül a paletta, amikor is megérkezik az új, 2.0 literes 270 lóerős, közvetlen befecskendezéses benzines turbómotor.

 

Az új Jeep Cherokee Longitude, Limited és Overland felszereltségi szintekkel kapható, míg 2019-ben érkezik a Sport és a feltartóztathatatlan Trailhawk modell.

 

Eredeti Jeep dizájn

Megújult a hűtőmaszk, szériatartozék a LED-es nappali menetfény, fényszóró és ködlámpa, míg a jellegzetes formájú motorházfedél alumíniumból készül. Hasonlóképpen felfrissült a hátsó traktus is: folytonos LED-csík keretezi a helyzetjelzőt és a féklámpát, míg az elektromosan nyitható ötödik ajtót a lökhárító alatt meglóbált lábbal is lehet nyitni.

 

Az új Cherokee két részből álló, hatalmas üvegteteje opcióként rendelhető, és a szélvédő tetejétől egészen a jármű hátuljáig nyúlik. A kínálatban megjelenik öt új keréktárcsa is, az Overland modellhez akár 19 collos méretben is rendelhető lesz.

 

Az utastérben szintén jelentős változások történtek. Új és tetszetős felületek kerültek a palettára (zongoralakk és szaténezüst), míg a kilencfokozatú váltóval és összkerékhajtással szerelt modellekben a volán mögötti váltófülekkel is kapcsolhatók a váltó fokozatai. A csomagtartó térfogata 70 literrel 570 literre nőtt (a kalaptartóig mérve).

 

Modern erőforrások

Az ESS stop-start rendszerrel felszerelt 2.2 literes MultiJet II turbódízel hatfokozatú kézi váltóval 150 lóerőt és 350 Nm nyomatékot ad le, kapható 4×4-es és 4×2-es hajtáslánccal is. A kilencfokozatú automatikus váltóval összekapcsolt változatok azonban 195 lóerőt és 450 Nm nyomatékot kínálnak, 4×4-es és felezős hajtáslánccal, valamint – első ízben a Cherokee kínálatában – 4×2-es konfigurációval is megvásárolhatók.

A 2.2 literes MultiJet II dízelmotor négyhengeres, 16 szelepes, két vezérműtengelyes hengerfeje alumíniumból készül, a közös nyomócsöves befecskendezés 2000 bar nyomással üzemel. A dízelmotorok tiszta üzeméről a nitrogén-oxidot jelentősen csökkentő AdBlue adalék, valamint a korom mennyiségét mérséklő dízel részecskeszűrő gondoskodik. A 2.2 literes motor megfelel az Euro 6D-Temp környezetvédelmi előírásnak.

Az új, 2.0 literes, közvetlen befecskendezéses, soros, négyhengeres, benzines turbómotor 2019 első negyedévében kerül a kínálatba. Várható teljesítménye 270 lóerő, nyomatéka 400 Nm lesz, kilencfokozatú automatikus váltóval lehet majd rendelni, és alapáron kapja meg a Stop/Start (ESS) technológiát.

 

Kimagaslóan jó terepképességek

Első- és összkerékhajtással (háromféle innovatív 4×4-es rendszerrel) rendelhető az új Cherokee. Ezek sorrendben a következők:

 

Jeep Active Drive I: A rendszert teljesen átterveztük, az átmenet a két- és négykerékhajtás között teljesen automatikus és észrevehetetlen, a vezetőnek nem kell beavatkoznia a működésbe. Normál útviszonyok között a rendszer a teljes nyomatékot az első kerekekre küldi, de folyamatosan felügyeli az egyes tengelyeken lévő kerekek forgási sebességét. Ha az első tengelyen magasabb az érték, a rendszer azonnal nyomatékot továbbít a hátsó kerekekhez, hogy mielőbb helyreállítsa a tapadást.

 

Jeep Active Drive II: Az Active Drive II tartalmazza az Active Drive I valamennyi elemét, de van benne egy kapcsolható felezőfokozat is. A 2.91:1 áttételnek köszönhetően nagyban javulnak a menettulajdonságok nehéz terepen vagy meredek emelkedőn. A rendszer része továbbá a lejtmenetvezérlő (HDC), ami anélkül képes biztonságosan haladni meredek lejtőn, hogy a vezetőnek fékeznie kellene.  

 

Jeep Active Drive Lock: A Jeep Active Drive Lock a Jeep Active Drive II rendszerre épül és zárható hátsó differenciálművet tartalmaz. Ez a rendszer csak a Trailhawk modellekhez lesz rendelhető, miután a Trailhawk 2019 első negyedévében bemutatkozik Európában.

 

Selec-Terrain: A Cherokee valamennyi 4×4-es rendszere tartalmazza ezt a tapadás-szabályozó megoldást, amelynek négy üzemmódja van: Automatikus, Hó, Sport és Homok/Sár. A Trailhawk modellben ezek mellett megtalálható lesz a legkeményebb terepen is jól használható Szikla üzemmód.

 

Hátsóhajtás-lekapcsolás: a Cherokee valamennyi 4×4-es hajtási egységére jellemző, hogy a rendszer az elérhető tapadástól függően észrevétlenül váltogat a két- és négykerékhajtás között anélkül, hogy a vezetőnek közbe kellene avatkoznia.

 

Felhasználóbarát technológia és negyedik generációs UconnectTM rendszerek

Felszereltségi szinttől függően az új Jeep Cherokee-be rendelhető a legújabb, negyedik generációs UconnectTM rendszer 12,7 (5 col), 17,8 (7 col) és 21,3 (8,4 col) centiméter átlójú érintőképernyővel. A vezető a Uconnect segítségével kezelheti többek között a klímaberendezést és a hifirendszert is. Az új Cherokee 17,8 és 21,3 centi átlójú érintőképernyővel ellátott UconnectTM változataiban megtalálható az Apple CarPlay és Android AutoTM alkalmazás is.

A UconnectTM funkciója továbbá a hangvezérléses híváskezdeményezés, a navigáció, a beépített Bluetooth streaming internetes rádiók hallgatásához, illetve különböző eszközök USB vagy AUX portokon keresztül kapcsolhatók a rendszerhez. A UconnectTM navigáció a 21,3 centiméter átlójú érintőképernyővel szerelt verzióban alaptartozék, s a vezető akár hangutasításokkal is kezelheti a navigációs rendszert.

« 1 A 9 »

A Jeep UconnectTM LIVE szolgáltatás a UconnectTM  21,3 centis kijelzőjével érhető el

A legnagyobb képernyővel szerelt UconnectTM rendszer elérhetővé teszi a UconnectTM LIVE szolgáltatásokat is. Ehhez pusztán arra van szükség, hogy a felhasználók csatlakoztassák okostelefonjukat a rendszerhez. A UconnectTM LIVE app letölthető az App Store-ból vagy a Google Play áruházból. A UconnectTM LIVE lehetővé teszi például több mint százezer internetes rádióműsor hallgatását, ezenfelül elérhető a Deezer internetes zenei platform is, amely több mint 35 millió dalt tartalmaz.

 

Biztonsági rendszerek széles skálája

Jeep Cherokee tervezése során a biztonság kiemelt hangsúlyt kapott. A padlólemez 65 százaléka nagyszilárdságú acélból készül. Erre a stabil alapra épülnek az aktív és passzív biztonsági rendszerek, mint például a nyolc légzsák, a ParkView tolatókamera dinamikus segédvonalakkal, az elektronikus stabilitáskontroll (ESC), az elektronikus borulásgátló, az aktív ütközés előrejelző rendszer, a gyalogosgázolást megakadályozni hivatott vészfékező rendszer, a holttérfigyelő, a hátsó, keresztirányú forgalomérzékelő, a LaneSense sávtartó asszisztens, a fejlett vészfékasszisztens és az aktív sebességhatároló.

Az európai modelleken valamennyi felsorolt tétel alapáron kerül az új Cherokee-ba. Ezek mellett rendelhető a ParkSense parkolási asszisztens, illetve az európai Limited és Overland modellekben szériatartozék az adaptív sebességtartó Stop & Go funkcióval.

 

A ParkSense parkolási asszisztens az egyik legkiemelkedőbb eleme az új Jeep Cherokee-nak. A lökhárítóban elhelyezett ultrahangos érzékelőkkel az autó megtalálja a megfelelő méretű parkolóhelyet, és automatikusan bekormányozza a Cherokee-t a helyre. A vezetőnek a váltót és a gáz-, illetve fékpedált kell kezelnie. A rendszer párhuzamos parkolásra is képes az autó mindkét oldalán.


Az adaptív sebességtartó plusz Stop & Go funkcióval bizonyos forgalmi körülmények között akár teljesen állóra is fékezi a járművet. Radarok és kamerák azonosítják a Cherokee előtt haladó járművet, illetve tartják a vezető által beállított követési távolságot.  Amennyiben ez a távolság túl kicsi, az ESC rendszer képes akár teljesen állóra fékezni az autót anélkül, hogy a vezető a fékre lépne. A haladás folytatásához elég megpöccinteni a gázpedált vagy megnyomni egy gombot a kormánykeréken.

 

Az új Cherokee paletta

Bemutatásakor az új Cherokee négyféle felszereltséggel lesz kapható Európában: Sport, Longitude, Limited és Overland.

A Sport szint LED-es fényszórókat, 17 collos alumínium felniket, bőrborítású váltógombot és kormányt kap. Emellett szériatartozék a 12,7 centiméter átlójú UconnectTM érintőképernyős rendszer, hangvezérléssel és Bluetooth kapcsolattal, illetve számos aktív és passzív biztonsági technológia.

 

A Jeep Cherokee Longitude modell nagyobb használati értékkel, tetszetősebb stílussal kapható. Színre fújt tükörházak és kilincsek, ezüstszínű tetősínek, új üléshuzatok, kétzónás klímaberendezés, kulcs nélküli nyitás, tolatóradar, Parkview tolatókamera és 17,7 centi átlójú UconnectTM érintőképernyős infotainment rendszer, valamint a hozzá tartozó Android AutoTM és Apple CarPlay alkalmazások teszik teljessé a modell felszereltségét.

 

A következő szint a Limited, amelyhez már Nappa bőrhuzatú, elektromosan állítható és fűthető első ülések, 18 collos könnyűfém keréktárcsák, UconnectTM 8,4 col (21,3 cm) átlójú érintőképernyős infotainment rendszer Apple CarPlay és Android Auto™ támogatással, valamint prémium minőségű audiorendszer tartozik. Szintén része a modell alapfelszereltségének az elektromosan nyitható ötödik ajtó, valamint az Adaptív sebességtartó automatika Stop & Go funkcióval.

 

A csúcskivitel neve Jeep Cherokee Overland, mely minden korábbinál több luxust tartalmaz. A Nappa bőrülések szellőztethetők is (elöl), bőrbevonatot kapott a műszerfal, valamint Zebrano fabetét díszíti a kormányt, illetve fűthetők a hátsó ülések. Szériatartozék a CommandView kétrészes napfénytető, az új tervezésű, 19 collos, polírozott alumínium keréktárcsa és a színre fújt hűtőmaszk.

« 1 A 9 »

Több mint 90 eredeti Mopar® tartozék rendelhető Európában

A Mopar® által az új Jeep Cherokee-hoz kifejlesztett eredeti tartozékok tökéletesen illeszkednek az új modell megjelenéséhez és egyéniségéhez; segítségükkel a vásárlók sokkal kötetlenebbül tehetik egyedibbé autójuk karosszériáját és belső terét.

Az Off-road csomagban például fekete tükörházak, csomagtértálca, illetve strapabíró utastéri szőnyegek vannak, de jut különleges – karcolást megakadályozó – matrica a géptetőre is.

Az Urban csomag más irányból közelíti az autó sokoldalúságát. Ehhez a kithez többféle krómdíszítés, többek között tükörházak, külső kilincsek, küszöbdíszlécek és Mopar emblémás kerékközepek tartoznak. A csomag része még az igényes szőnyeggarnitúra, valamint a praktikus csomagrendező.

A Mopar® és a Jeep együttműködésének köszönhetően számos eredeti tartozék – mint például oldalsó fellépők – megrendelhetők a jármű konfigurációjakor, így ezek gyári tartozékként, azaz a lehető legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelve kerülnek fel az autóra, illetve az új Cherokee átvételekor nem kell várni az utólagos beszerelésre.

Utolsó bejegyzések