Auto Friss Jeep 

Az új 2019-es Jeep® Renegade

  • Új motorcsalád: jobb teljesítmény, kisebb fogyasztás

 

Az új 2019-es Renegade lesz az első Jeep modell, amelybe beszerelik a gazdaságos, de nagyteljesítményű új benzines motorcsaládot. Az 1.0 literes motor 120, míg az 1.3 literes változat 150 vagy 180 lóerővel lesz elérhető. A motorpalettát az 1.6 literes 120, valamint a 2.0 literes 140 és 170 lóerős részecskeszűrővel szerelt MultiJet II turbódízelek teszik teljessé.

 

  • Egyedi, autentikus dizájn

 

Az új kompakt Jeep SUV formanyelve modern értelmezése a Jeep márka ikonikus dizájnjának. A Renegade megjelenése egyszerre fejezi ki a modell remek terepképességeit, a nagyvárosi funkcionalitást és a szabadság életérzését. A legfontosabb külső újdonságok a LED-es fényszórók és az új, 19 collos keréktárcsák. Az utastérben a fokozott használati érték és a nagyobb kényelem a szembetűnő.

 

  • A terepezés szerelmeseinek

 

A Jeep modellek legendás terepképességeiről kétféle 4×4-es hajtás – a Jeep Active Drive és a Jeep Active Drive Low – gondoskodik.

 

  • A városi kalandozásokhoz

 

Az új Renegade megkapja a negyedik generációs UconnectTM rendszert, amely 12,7, 17,8 és 21,3 centiméter (5, 7, 8,4 col) átlójú érintőképernyővel, valamint Apple CarPlay és Android AutoTM kompatibilitással rendelkezik.

 

  • Teljes biztonsági felszereltség

 

Az aktív és passzív biztonságot olyan modern technológiák teszik teljessé, mint a sávtartó asszisztens, az intelligens sebességtartó és jelzőtábla felismerő (ezek a teljes palettán az alapfelszereltség részét képezik), illetve az ütközés-előrejelző és az aktív vészfékasszisztens (ezek a Limited modellen alapárasak).

 

« 1 A 6 »

A 2014-ben bemutatott Jeep Renegade az első városi szabadidőjármű volt az amerikai márka globális modellkínálatában. A Renegade szintén az első olyan Jeep modell volt, amelyet az Egyesült Államokon kívül: az olaszországi Melfi SATA üzemben gyártottak. A Jeep Renegade már az első pillanatban stabilan megvetette a lábát ebben a zsúfolt piaci szegmensben, gyorsan a kedvencévé vált azon ügyfeleknek, akik a Jeep márka utolérhetetlen terepképességeit a városi életmódra szabott méretekkel és formai megoldásokkal párosító szabadidőjárművet kerestek. A Jeep Renegade ikonikus hetes osztású hűtőmaszkja és erőt, robusztusságot sugárzó formaterve révén hamisítatlan Jeep stílusban juttatja kifejezésre mindezeket az értékeket. A Renegade révén a Jeep immár minden piaci szegmensben képviselteti magát, így az ügyfelek kompromisszumok nélkül megtalálhatják az igényeiknek megfelelő szabadidőjárművet a márka kínálatában.

 

A Jeep Renegade most megújul, megőrizve mindazon erősségeit, amelyek lehetővé tették, hogy a modell átformáljon egy zsúfolt piaci szegmenst, valamint hogy a Jeep márka rekord eladásokat érjen el európai jelenlétének történetében. A biztonsági felszereltség minden eddiginél teljesebb körű, az infotainment rendszerek élvonalbeliek. A Jeep filozófiájához híven az új Renegade túllép a határokon, és olyan új motorokat kínál, amelyek minimális üzemanyag-fogyasztás mellett biztosítanak kiemelkedő teljesítményt közúton és terepen egyaránt. A Jeep Renegade fedélzetén mutatkoznak be az új fejlesztésű három- és négyhengeres GSE Turbo benzinmotorok. Az új motorcsalád 1,0 literes tagja 120 lóerőt és 190 Nm forgatónyomatékot biztosít, míg az 1,3 literes lökettérfogatú motor választhatóan 150 vagy 180 lóerős teljesítményre képes, 270 Nm forgatónyomaték mellett. A motorválasztékban emellett megtalálhatók az átdolgozott 1,6 és 2,0 literes MultiJet II dízelmotorok; az SCR (szelektív katalitikus redukció) rendszerrel szerelt erőforrások mindegyike teljesíti az Euro 6/D normát. Az új 2019-es Renegade modellhez kínált motorok hatfokozatú kézi kapcsolású, DDCT, valamint kilencfokozatú automata sebességváltóval társíthatók; ezek mindegyike nagyszerű, komfortos utazási élményt nyújt.

 

A Renegade megjelenése az eddiginél is karakteresebb lett: megújult az orrkialakítás, számos stíluselem összetéveszthetetlenül hirdeti a Jeep márka arculatát és műszaki hagyatékát. Az új Jeep Renegade olyan jellegzetes, ikonikus formai jegyeket vonultat fel, mint a kerek fényszórók vagy a trapéz alakú kerékívek. Egyértelmű a szellemi rokonság a 2019-es Renegade és az új Wrangler dizájnja között; a Renegade formavilága városi utcákon és távoli ösvényeken egyaránt hitelesnek hat. A modell terepalkalmassága a legkiválóbb a kategóriában, és továbbra is mértékadónak számít a szegmensben. Az új Renegade kétféle konfigurációban – első- vagy összkerékhajtással – rendelhető, kétféle összkerékhajtási rendszer, oldható hátsókerék-hajtás, Selec Terrain kipörgésgátló, dombsegéd és lejtmenet-vezérlő áll a vezető rendelkezésére. A modell 4×4-es képességei leginkább az eleve terepjárásra tervezett, egyedi stílusjegyekkel és műszaki jellemzőkkel felvértezett Trailhawk kivitelben domborodnak ki.

 

A 2019-es modellévi Jeep Renegade szeptembertől kapható Európában. A teljes modellkínálat négyféle felszereltségi szintből – Sport, Longitude, Limited és Trailhawk –, egy új MultiAir III benzinmotorból és két MultiJet II turbódízel erőforrásból, első- és összkerékhajtású hajtásláncokból, valamint háromféle sebességváltból (hatfokozatú kézi, DDCT vagy kilencfokozatú automata) áll. Az Európán túli piacokon (Oroszország, Közel-Kelet, Afrika) az új 2019-es Renegade az év végétől érhető el.

 

Új benzinmotorok

Az új Renegade-ben természetesen új benzinmotorok mutatkoznak be. Az 1.0 literes változat 120 lóerős, legnagyobb nyomatéka 190 Nm, és hatfokozatú manuális váltó csatlakozik hozzá. Az 1.3 literes, négyhengeres 150 lóerőt ad le DDCT duplakuplungos váltón keresztül – és első- vagy akár összkerékhajtással is választható. Az erősebb 1.3 literes turbómotor 180 lóerős, kilencfokozatú automatikus váltót kap, illetve összkerékhajtást. A két 1.3 literes gép csúcsnyomatéka azonos: 270 Nm.

Az új benzinesek motorok megfelelnek az Euro 6/D környezetvédelmi normának, tartozékuk a benzines részecskeszűrő (GPF). A motorok teljes egészében alumíniumból készülnek, a legkisebb tömege csupán 93 kilogramm.  

Az égési folyamatokat állítható szelepemeléssel és időzítéssel biztosító MultiAir technológia harmadik generációja mutatkozik be az új turbómotorokon.

A csúcsminőséget és a tartósságot a fejlesztés során 75 ezer órányi virtuális elemzés, 60 ezer órányi tesztelés terepen, valamint összesen mintegy ötmillió megtett tesztkilométer garantálja.

 

Az új Jeep Renegade az FCA csoport első modellje, melybe bekerül az új benzines motorcsalád, amely akár 20 százalékkal gazdaságosabb működést tesz lehetővé az elődjéhez képest.

 

Két erős 1.6 literes és 2.0 literes MultiJet II turbódízel Stop&Start rendszerrel

A Jeep Renegade megrendelhető 1.6 és 2.0 literes turbódízel motorokkal is. Összesen három teljesítményfokozat kapható: az 1.6 literes 120 lóerővel (manuális vagy DDCT duplakuplungos váltóval), továbbá a 2.0 literes 140 és 170 lóerővel (manuális vagy kilencfokozatú automatikus váltóval).

A dízelmotorok tiszta üzeméről a nitrogén-oxidot csökkentő AdBlue adalék, valamint a korom mennyiségét mérséklő dízel részecskeszűrő gondoskodnak.

 

Stílus kompromisszumok nélkül

Amellett, hogy az új Renegade is megkapta a hagyományos, hetes osztású Jeep-hűtőmaszk modern változatát, számos fontos felszereltséggel gyarapodott. A Longitude, Limited és Trailhawk modellek tetősíne például fekete.

Szintén újak a Limited és Trailhawk felszereltségi szinthez opcióként rendelhető LED-es helyzetjelzők, tompított és országúti fényszórók, illetve ködlámpák. Ennek köszönhetően a halogén fényszórókhoz képest 50 százalékkal javultak a látási viszonyok, míg a xenon fényszórókhoz képest 20 százalékkal nőtt a fényerő.

Szintén új az összesen hét különböző felniváltozat: az 16 és 17 collos mellett immár 18 és 19 collos felnik is elérhetők (utóbbi kizárólag a Limited szinthez kérhető).

« 1 A 6 »

A Renegade is a Jeep modelljeire jellemző nagy használati értékkel bír. Kapható például kétféle nyitható vagy levehető tetőszerkezet (ez közös pont a legendás Wranglerrel); a nagyméretű, két darabból álló elektromos napfénytető, illetve a My Sky, amely két könnyű, kivehető panelből áll.

 

Utastér: kidolgozott részletek, tágas tér és praktikum

A Renegade mindig is sokrétűen használható modell volt. E tulajdonságát az új változat a beépített okostelefon-tartóval fokozza, de kialakítottunk tárolóhelyet egy iPad Mininek (vagy hasonló méretű tabletnek), újak a pohártartók, és több a rakodóhely is a kabinban.

 

Legendás Jeep terepképességek

Az új Jeep Renegade kétféle konfigurációval, két- vagy négykerékhajtással kapható. A pazar teljesítményt terepen kétféle modern 4×4-es rendszer garantálja: a Jeep Active Drive és a Jeep Active Drive Low. A Jeep Selec-Terrain rendszer összesen négyféle beállítást ismer. Az Auto az alaphelyzet, amelyben a takarékosság érdekében a hátsó hajtás ki van kapcsolva. A Snow üzemmód télen hasznos, míg a 4WD beállítás mérsékli az alulkormányzottságot. A Sand and Mud (homok és sár), szintén összkerekes üzemmód maximalizálja a tapadást kis tempó mellett, mert nagyobb mértékű kipörgést enged meg a kerekeknek, így laza talajon előnyös a használata.

 

Jeep Active Drive

A Jeep Active Drive teljesen automatikus rendszer, bármilyen sebességnél észrevétlenül kapcsolgat a két- és négykerékhajtás között. A kikapcsolt 4WD hajtás csökkenti a veszteséget, így fokozza a Renegade gazdaságosságát.

 

Jeep Active Drive Low

A Jeep Active Drive Low tartalmazza a Jeep Active Drive összes előnyét, ám a még jobb terepképességek érdekében a felezőáttétele 20:1. Ez a rendszer a 2.0 literes dízelmotorral és kilencfokozatú automatikus váltóval kapható, illetve magában foglalja a lejtmenetvezérlőt (HDC) is. A HDC meredek lejtőn hasznos, hiszen a nélkül garantálja a magabiztos és stabil leereszkedést, hogy a vezetőnek fékeznie kellene.

 

Trailhawk

Ez a felszereltségi szint amellett, hogy saját hajtásrendszerrel rendelkezik, az off-road használatra még alkalmasabb lökhárítókkal, védőlemezekkel és speciális gumiabroncsokkal van felvértezve. Ennek köszönhetően kiváló terepszögekkel és menettulajdonságokkal rendelkezik terepen is.

 

Infotainment és kapcsolat

Felszereltségi szinttől függően az új Jeep Renegade-be rendelhető a UconnectTM 5, 7 és 8,4 colos (12,7, 17,8 és 21,3 centi átlójú) érintőképernyővel. A vezető ennek segítségével kezelheti többek között a klímaberendezést és a hangrendszert is. A UconnectTM funkciója továbbá a hangvezérléses híváskezdeményezés, a nagy pontosságú navigáció, a beépített Bluetooth streaming internetes rádiók hallgatásához, illetve különböző eszközök USB vagy AUX portokon keresztül kapcsolhatók a rendszerhez. A UconnectTM navigáció a 21,3 centiméter átlójú érintőképernyővel szerelt verzióban alaptartozék, s a vezető akár hangutasításokkal is kezelheti a szolgáltatást.

 

Jeep UconnectTM LIVE szolgáltatás valamennyi UconnectTM rendszerhez

Mindhárom UconnectTM rendszer tartalmazza a LIVE szolgáltatást. A használatához csupán csatlakoztatni kell az okostelefont a rendszerhez. A UconnectTM LIVE app letölthető az App Store-ból vagy a Google Play áruházból.

 

A UconnectTM LIVE lehetővé teszi például a Tune In Internethez való csatlakozást: ez olyan internetes rádió, amellyel több mint százezer rádió fogható a világ minden tájáról, valamint elérhető a Deezer internetes zenei platform is, amely több mint 35 millió dalt tartalmaz. A UconnectTM LIVE felhasználható a my: Car szolgáltatás eléréséhez is – ez a szolgáltatás figyelmeztet a közelgő karbantartásra, illetve felhasználói kézikönyvként is használható.

 

Apple CarPlay és Android AutoTM kompatibilitás

Az új Renegade 17,8 és 21,3 centiméter átlójú érintőképernyővel ellátott UconnectTM rendszerei Apple CarPlay-és Android  AutoTM kompatibilitással is rendelkeznek.

 

Jeep Skill: exkluzív alkalmazás a terepen nyújtott teljesítmény valós idejű méréséhez

A UconnectTM NAV 8,4 colos (21,3 centis) képernyővel szerelt változatára telepíthető a Jeep Skills rendszer. Ez a felhasználóbarát alkalmazás különféle adatokkal tájékoztatja a vezetőt a terepen nyújtott teljesítményről: a képernyőn többek között valós időben megjeleníthetők a tapadás mértékére, a dőlés és a bólintás szögére, valamint a légnyomásra és a tengerszint feletti magasságra vonatkozó adatok.

« 1 A 6 »

Biztonság csúcsszínvonalon

Az új Jeep Renegade fejlesztése során kiemelt hangsúlyt kapott a biztonság. Szériatartozék például a hat légzsák, az ESC (elektronikus stabilitáskontroll) és az ERM (elektronikus borulásgátló). Szintén a teljes palettán alapáras felszereltség a sávtartó asszisztens, az intelligens sebességtartó és a jelzőtábla-felismerő rendszer is.

 

A védelem mértékét fokozza az ütközésre figyelmeztető rendszer, az aktív vészfékasszisztens (szériatartozék a Limited változaton), az adaptív tempomat, illetve a hátsó keresztirányú forgalomérzékelő.

Utolsó bejegyzések