Citroën Friss 

ÚJ CITROËN C5 AIRCROSS HYBRID SUV: AZ Ë-KOMFORT FOKOZATÚ PLUG-IN HIBRID SUV VILÁGPREMIERJE A 2020-AS BRÜSSZELI AUTÓKIÁLLÍTÁSON

A 2020. január 10. és 19. között megrendezésre kerülő 98. Brüsszeli Autószalonra a Citroën „Inspirëd By You All” néven új márkapozícionálással készül.

Ennek részei:

 • A márka elektromos offenzívájának elindítása: a Citroën 100 éve az autózás demokratizálásán dolgozik. 2020-ban az elektromos autó következik: a márka hat elektromos változatban is forgalmazott modelljével mindenki számára elérhetővé teszi alacsony kibocsátású járműveit.  
  • C5 Aircross Hybrid SUV: a világpremierként bemutatott középkategóriás modellnek köszönhetően széles rétegek tapasztalhatják meg, milyen sokoldalú egy plug-in hibrid gépjármű. Az ë-komfort osztályú csendes városi autó (Silent Urban Vehicle) tisztán elektromos üzemmódban 50 kmi hatótávval bír, és nemcsak a kényelem, de a variálhatóság tekintetében is referenciának számít. A C5 Aircross SUV hálózatról tölthető hibrid változatával a kényelem egy újabb dimenziója nyílik meg: a tisztán elektromos üzemmódban történő mindennapi közlekedés során fokozottan érvényesül a védőburokhatás, és nemcsak nyugodtabb, de élvezetesebb utazásban is lehet részünk.
  • Ami One Concept tanulmány: egy teljesen egyedi, 100%-ban elektromos kétszemélyes jármű, mely a digitális technológián keresztül a városi mobilitás szélesebb körben elérhető, felhőtlen élményét nyújtja, és adekvát választ ad a városi mobilitással kapcsolatos új kihívásokra. A merész és színes egyéniségű modell rendkívül praktikus és felhasználóbarát, jogosítvány nélkül is igénybe vehető, és – az autómegosztástól az autóbérlésig – különböző célokra használható (à la carte szolgáltatások).
 • Erős és koherens megújult termékpaletta: a márka nem egész két év alatt 6 új modellt dobott piacra, melyek mindegyikét kifinomult, merész design és a Citroën Advanced Comfort® programnak köszönhetően kimagasló kényelem jellemez.
 • SpaceTourer The Citroënist tanulmány: egy modern, internetcsatlakozással rendelkező furgontanulmány, mely a „Rider The Citroënist by Martone” kerékpárral kiegészülve még nagyobb mobilitást biztosít. A SpaceTourer The Citroënist tanulmány egyszerre élet- és munkatér, mely a kalandok intenzív megélésére és azonnali megosztására egyaránt tökéletes.

 

 

 1. VILÁGPREMIER: C5 AIRCROSS PLUG-IN HYBRID SUV „INSPIRËD BY YOU ALL”

A Citroën 100 éve azon dolgozik, hogy az autózást mindenki számára elérhetővé tegye. 2020-ban az elektromos autó demokratizálása következik. A márka elektromos offenzívájának kezdetét az új „Inspirëd By You All” márkapozicionálás és a csúcstechnológiás zászlóshajó, az új C5 Aircross Hybrid SUV leleplezése jelzi. Az ë-komfort osztályú, csöndes városi plug-in hibrid autó (Silent Urban Vehicle) már egy kibővült termékpaletta előhírnöke: a nagy teljesítményű belső égésű motorok mellett tisztán elektromos és plug-in hibrid modellekkel gazdagodik a választék. Ezzel 2020-ban – hat elektromos változatban is forgalmazott modellje révén – a Citroën mindenki számára elérhetővé teszi alacsony kibocsátású járműveit. Mostantól minden újonnan bevezetett modell rendelkezik majd elektromos változattal is, ékes bizonyítékául annak, hogy a Citroën a felelős energetikai átállás elkötelezett híve, és hogy valamennyi szegmensben és piacon az ügyfelek használati szokásait maximálisan szem előtt tartó és minél szélesebb körben elérhető középkategóriás modellek forgalmazására törekszik.

 

A progresszív hidraulikus ütközőelemekkel (Progressive Hydraulic Cushions®) ellátott felfüggesztés, az Advanced Comfort ülések és a 20 vezetéssegítő rendszer jóvoltából a kényelem tekintetében már eddig is etalonnak számító C5 Aircross SUV-ot követő plug-in hibrid változat a Citroën Advanced Comfort® program egy újabb állomását testesíti meg:

 • KOMPROMISSZUMOT NEM ISMERŐ TECHNOLÓGIA: az ügyfelek használati szokásaiból kiinduló meghajtás a napi ingázáshoz használt tisztán elektromos üzemmódban nulla CO2-kibocsátással (50 km[i] hatótáv), hosszabb utak esetén pedig a benzinmotor biztosította korlátlan hatótávval.
 • HANGTALAN MŰKÖDÉS: elektromos üzemmódban történő közlekedéskor tökéletes nyugalom és csend, teljesen zaj- és vibrációmentes működés (SUV = Silent Urban Vehicle).
 • PRÉMIUM VEZETÉSI ÉLMÉNY: felvillanyozó teljesítmény a 180 lóerős PureTech benzinmotor, a 80 kW-os villanymotor és az ë-EAT8 automata váltó társításának köszönhetően, ami 225 LE összteljesítményt és 320 Nm azonnal rendelkezésre álló nyomatékot biztosít.
 • ÖSZTÖNÖS HASZNÁLAT: intuitív, könnyen átlátható komplett rendszer, mely a vezetési módok automatikus kezelését, az egyszerű akkumulátortöltést és a csatlakoztatási szolgáltatásokat kínáló portált egyaránt magában foglalja.

 

Kivételes variálhatóságának köszönhetően az új C5 Aircross Hybrid SUV a piac legjobban alakítható szabadidő-autója: 3 teljes értékű, dönthető háttámlájú, összecsukható, sínen csúszó hátsó üléssel és Best in Class térfogatú csomagtartóval (460–600 l) rendelkezik.

 

Az elektromos üzemmódban 50 kmi hatótávval rendelkező, 39 g/kmi CO2-kibocsátású, 1,7 l/100 kmi (WLTP) fogyasztású új C5 Aircross Hybrid SUV egy újabb fontos állomás az alternatív energiákra való átállás folyamatában. A plug-in hibrid változatot csúcstechnológiás megoldások és versenyképes fenntartási költségek jellemzik.

 

Az új C5 Aircross Hybrid SUV – az eddig több mint 100 000 példányban eladott hagyományos változat mellett – Franciaországban, a Rennes-La Janais-i üzemben készül. Az első átadások 2020 első félévének végén várhatók. A C5 Aircross SUV plug-in hibrid változata az első hálózatról tölthető hibrid autó a Citroën stratégiai tervében (Core Model Strategy), melynek értelmében 2025-re a modellválaszték 100%-a rendelkezik majd elektromos változattal, és minden évben újabb elektromos autó kerül majd piacra.

 

A Citroën egyre bővülő elektromos kínálata a magánszemélyek és a cégek elvárásainak egyaránt megfelel, hiszen a környezetkímélő közlekedési megoldások és az alacsony fenntartási költség mindkét célcsoport számára egyformán fontos.

 

 1. AMI ONE CONCEPT TANULMÁNY „INSPIRËD BY YOU ALL”: A CITROËN FELSZABADÍTJA A VÁROSI MOBILITÁST

Válaszul az autós szokások megváltozására és az energetikai átállás kihívásaira a Citroën bemutatja az Ami One Concept tanulmányt, mely híven tükrözi a márka városi mobilitásról vallott elképzelését. Az Ami One Concept rendhagyó, egyszerre biztonságos és trendi kétszemélyes jármű. Az ultrakompakt, teljes egészében elektromos meghajtású autó szabadon közlekedhet a városban. Az Ami One Concept tanulmány a digitális technológián keresztül a városi mobilitás szélesebb körben és könnyebben elérhető, felhőtlen élményét nyújtja. A mindenki számára elérhető és 5 perctől 5 évig terjedő à la carte választékával a legkülönbözőbb igényekhez is igazodó tanulmányt, mellyel egy mobil alkalmazáson keresztül lehet kommunikálni, a Citroën márkastandján egy különleges showműsor keretében csodálhatják meg a látogatók.

 

 1. ERŐS, MODERN, JÓL STRUKTURÁLT TERMÉKPALETTA

A 2016 óta bevezetett 6 új modellnek köszönhetően a Citroën megújult termékpalettával jelentkezik, mely nemcsak erős és dinamikus, de egységes is. Ennek gyümölcseként a márka 2018-ban hétéves rekordot döntött az európai eladások terén. Ezt olyan sikeres modelleknek köszönheti, mint a márka best-sellerének számító, immár több mint 730 000 eladást számláló C3, a több mint 260 000 példányban eladott C3 Aircross SUV, a 180 000 példányban elkelt Berlingo vagy a C5 Aircross SUV, melyből Európában kevesebb mint egy év alatt több mint 100 000 darab talált gazdára. Megannyi különleges formatervű, egyedülállóan kényelmes modell.

 

A dinamikus előretörést az is elősegítette, hogy az ikonikus márka 2019-ben ünnepelte századik születésnapját. A Citroën 1919 óta folyamatosan bizonyítja, hogy egy merész, kreatív és emberközpontú márka. Gazdag hagyománya és legendás modelljei alapján méltán lopta be magát az emberek szívébe.

 

 1. SPACETOURER THE CITROËNIST TANULMÁNY: KORLÁTLAN SZABADSÁG

A SpaceTourer The Citroënist tanulmány egy karakteres modern furgon, melyet a szabadság és az élmények megosztásának vágya ihletett. Egy mozgó élet- és munkatér, ahol korlátlan kikapcsolódás és kaland várja az embert úgy, hogy közben a folyamatos kapcsolattartás is biztosított. A tanulmány, mely nevével a Citroën-rajongók hűségére utal, vérbeli Citroën, a márka olyan jellegzetes ismertetőjegyeivel, mint a karakteres stílusú sziluett és a garantáltan kényelmes utazás. A jármű az exkluzív „Rider The Citroënist by Martone” kerékpárral kiegészülve még nagyobb mobilitást biztosít. A Martone céggel közösen fejlesztett biciklin a tanulmányautó stílusjegyei köszönnek vissza.

 

 1. LA MAISON CITROËN MÁRKASTAND: IGAZI „INSPIRED BY YOU” ÉLETTÉR

A Citroën bemutatótere igazi gyöngyszem. A látogatókat középpontba helyező „La Maison Citroën” messze több, mint egy stand: a választott anyagoktól meleg hangulatú, barátságos élettér felépítésében a jellegzetes Citroën stílust és a Citroën Advanced Comfort® program értékeit követi. Megújult koncepciójával az új fogyasztói szokásokhoz igazodik, és lehetővé teszi, hogy a látogatók maximálisan elmerüljenek a Citroën világában.

3D video of the stand: https://youtu.be/_8a7xRrMR2g

 

PRAKTIKUS INFORMÁCIÓK

Szeretettel várja 1200 m2-es standján a Citroën, a Brussels Expo kiállítási központ 3-as pavilonjában. A standon az alábbi modelleket mutatja be a márka:

 • Új C5 Aircross Hybrid SUV = világpremier
 • Ami One Concept tanulmány
 • SpaceTourer The Citroënist tanulmány
 • C1 Berline és C1 Airscape
 • C3
 • C3 Aircross SUV
 • C4 Cactus
 • C4 SpaceTourer
 • Grand C4 SpaceTourer
 • C5 Aircross SUV
 • Berlingo
 • SpaceTourer

Utolsó bejegyzések